АКТИВНОСТИ

Рекордниот принос на руската пченица и нејзиниот рекорден извоз би можеле да ја загрозат благосостојбата на фармерите во САД, предупредуваат американските медиуми. Додека на светските берзи цената на пченицата продолжува да паѓа, руското земјоделие цвета, пишува „Вол Стрит Џурнал“. Американскиот весник истакнува дека Русија во изминатата земјоделска сезона, која заврши на 30 јуни, извезла преку 40 милиони тони пченица, што е планетарен рекорд, пренесува RT. Освен тоа, американските новинари додаваат дека...

Македонски дом

Покровители

Премиум покровители

Партнери

Поважни линкови

Оди на лентата со алатки