09.05.2014

Одбележан Денот на Победата 9-ти Мај

На ден 08.05.2014 Делегацијата на МРСК предводена од Председателот на Комората Г-дин Ѓорги Дика учествуваше на церемонијата за свечено положување на цвеќе на споменикот на борците од НОВ кај Матка. Овој настан традиционално се одржува во организација на Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија во знак на почит кон паднатите борци за слобода од 12 Македонска Ударна Бригада во чии состав беше и загинатиот борец Иван Колесенко- Русин....