Од првите денови на годинава луѓето надвор од Евроазиската економска унија  можат да бараат 18 проценти поврат од вредноста на купеното.
Време е за малопродажна терапија! Од 1 јануари 2018 година странците (од земји надвор од Евроазиската економска унија) можат да купуваат ослободени од данокот во Русија со тоа што ќе бараат 18 отсто од својата сметка кога ќе ја напуштат земјата.
Ќе треба да потрошите најмалку 10000 рубли (околу 145 евра) за еден ден пред да можете да побарате поврат на данок, па затоа почнете да трошете!
Продавници ослободени од данок сега работат на аеродромите во Москва, Санкт Петербург и Сочи.