Шефот на конгресниот и изложбениот центар “Патриот”,  Владислав Болов вели дека “патните исправи на млади научници”  ќе помогнат да се прикаже „значењето на одделните стручњаци и нивната работа“.
Руските стручњаци  кои се занимаваат со иновативни проекти ќе бидат на форумот “Армија-2017”  собрани  во еден вид на клуб, со цел да бидат  охрабрени да работат во Руската Федерација  наместо да одат во странство, – им изјави деновиве на новинарите  шефот  на конгресниот  и изложбениот  центар “Патриот “, Владислав Болов, пренесува ТАСС.
”Иновацискиот клуб “ќе ги здружи силите на  младите научници за да им го сврти погледот од странство  во насока на домашната индустрија и наука. Клубот предвидува создавање на база на податоци, своевиден попис на младите научници, рече тој.
Болов појаснил  дека оваа база на податоци ќе го покаже значењето на  некои стручњаци и нивната работа и ќе им  ги пружи потребните информации  на развојните инжењери,  кои се бават со развој во проектите од област на одбраната, за сите релеватни научници.
 -Во овој клуб ќе бидат претставени нови проекти и ќе се врши нивниот избор. За таа цел  ќе биде формирана посебна комисија за избор на најважните проекти, ќе се одржи натпревар и проверка на овие проекти, а најдобрите ќе бидат наградени”, изјави шефот на центарот “Патриот”.
Меѓународниот  воено-технички  форум “Армија-2017” ќе се одржи од 22 до 27 август годинава.