Фармацевтската компанија „Алкалоид“ АД Скопје  е прогласена за најтранспарентно акционерско друштво за 2017 година на 19 – та конференција на Македонска берза во Охрид.
Покрај „Алкалоид“, врвната брокерска куќа во земјава „Илирика Инвестмент“ се закити со признанието  за најдобар овластен пазарен учесник на Македонската берза.