„Магнит“ и  „Х5 Малопродажба“  ги отстрануваат маржите на основните производи

Двата најголеми синџири на супермаркети во Русија се согласија да продаваат одредени производи по трговски цени.

Овој потег доаѓа со цел да им помогне на ранливите Руси кои биле погодени од моменталната ситуација на карантин.

-Многу од нашите клиенти, особено оние со ниски приходи, се наоѓаат во прилично тешка состојба,- вели Јан Данинг, претседател и генерален директор на „Магнит“. – Сметаме дека ова е важен чекор за да ги поддржиме во ова време.

Игор Шехтерман, извршен директор на X5 Retail Group, со порака:

-Тековната состојба нè поттикнува да преземеме посебни мерки за поддршка на нашите клиенти. Се надеваме дека нашата иницијатива ќе биде проследена и од други трговци на мало и добавувачи.