Неил Роберт Стевенсон од Австрија е новиот генерален директор на рудникот „Саса“ од Македонска Каменица, членка на Македонска-руска стопанска комора. Тој на директорската позиција во рудникот за олово и цинк доаѓа на местото на Александар Раков, кој досега беше генерален директор во „Саса“.

Од пред две години сопственик на рудникот за олово и цинк е фирмата „Ликс Европа“- Македонска Каменица. Оваа американска компанија го купи рудникот од „Солвеј индустри“, која беше претходно сопственик на „Саса“.