На изложбата Comtrans-2017 е претставен камион со приколка „Урал“ предвиден за движење по јавни патишта.
Новото возило може да влече приколки тешки до 44 тони, а конструкцијата во случај на потреба е во состојба да повлече и до 50 тони.
Шлеперот има мотори ЈаМЗ-653 (ЯМЗ-653) со 422 коњски сили. Според европската класификација на содржината на штетните честички во издувните гасови моторот спаѓа во стандардот Евро 5. Поврзан е со 16-преносен ZF менувач.
За превоз на товар на поголема далечина кабината на каминот е опремена со место за спиење (производител „Чајка-Сервис“ (Чайка-Сервис).