Соопштенија

Соопштенија

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА И ФИТР СО НОВИ ПОГОДНОСТИ ЗА МИКРО, МАЛИТЕ И СРЕДНИ БИЗНИСИ

Комерцијална банка, членка на Македонско-руската стопанска комора  и Фондот за иновации и технолошки развој потпишаа Меморандум за соработка, со кој финансиските средства и услуги...

МАКЕДОНСКО-РУСКА СТОПАНСКА КОМОРА ВИ ПОСАКУВА СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА И ЧЕСТИТИ БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ

Македонско-руската стопанска комора на своите членки, на сите деловни луѓе  и на  македонските граѓани им ја честита новата 2022 година и им...

„АЛКАЛОИД“ СЛЕДНАТА ГОДИНА ОЧЕКУВА ПОВИСОК ПРИХОД КОЈ ЌЕ ДОСТИГНЕ 224 МИЛИОНИ ЕВРА, ДВЕ ТРЕТИНИ...

„Алкалоид“ AД Скопје, членка на Македонско-руската стопанска комора,  е една од нашите најуспешни компании, како на домашниот, така и надворешниот пазар. Компанијата брои 1.930 вработени...

МАКЕДОНСКИТЕ И РУСКИТЕ КОМПАНИИ ДО КРАЈОТ НА ОКТОМВРИ ИСТРГУВАА СТОКА ВО ВИСИНА ОД 177...

Македонските и руските компании до крајот на октомври истрагуваа стока во вредност од близу 177 милиони САД долари (176,9 милиони САД долара).На рускиот пазар...

МАКЕДОНСКА БИЗНИС ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ВО РУСИЈА

По речиси двогодишна пауза заради пандемијата со Ковид 19, бизнис делегација од земјава неделава престојува во Санкт Петербург на директни средби со руските добавувачи и...

МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ НА РУСКИОТ ПАЗАР ЗА ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ПРОДАЛЕ СТОКА ЗА 42 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Македонските компании за девет месеци од годинава извезле стока во Руската Федерација во износ од 42 милиони САД долари.Притоа, од руските партнери македонските бизнисмени...

РУСИЈА БЕЛЕЖИ ПОРАСТ НА ИЗВОЗОТ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ ЗА БЛИЗУ ПЕТИНА

Испораките на руските земјоделски производи во странство од почетокот на годинава пораснале и достигнале вредност од 26 милијарди долари заклучно со 24 октомври.Ова го...

„АЛКАЛОИД“ ЗА ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ГО ЗГОЛЕМИИЛ ИЗВОЗОТ ВО РУСИЈА ЗА 52 ОТСТО

АД „Алкалоид“ Скопје со 178 нови вработувања во земјава, со инвестиции во износ од над 850 милиони денари и со консолидирани продажби во износ...

„МАКСТИЛ“ ЈА ОДБЕЛЕЖА 24 -ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО СО ДОНАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДОТ

Со донација на прехранбени производи за социјално загрозени семејства во текот на Меѓународната недела за борба против гладот, „Макстил“ ја одбележи 24-годишнината од основањето...

„МИКРОСАМ“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НАЈГОЛЕМА АВТОМАТСКА ЛИНИЈА ЗА ГАС И ВОДОРОД ВО СВЕТОТ!

Производната линија на македонските инженери од компанијата „Микросам“ се истакна како прва на листата на светски иновативни достигнувања. Оваа линија, моментално најголема во светот, вклучува...