Претставници на Македонска Руска Стопанска Комора беа дел од настанот 20 години постоење на компанијата „Микросам“ една од трите водечки светски фабрики во својата бранша. Настанот на прославата се одржа во кругот на фабриката МИКРОСАМ во Прилеп. На свеченоста присутвуваа бројни гости од стопанскиот живот на Република Македонија.