„ТИКВЕШ“ СО 25 МЕДАЛИ И ПРИЗНАНИЈА НАЈНАГРАДУВАНА ВИНАРИЈА ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Врвните автентични вина на Винарската визба „Тиквеш“, членка на Македонска-руска стопанска комора,  освоија вкупно 25 медали и признанија на трите престижни светски вински натпревари што се одржуваат оваа пролет во Лондон и Брисел, со...

ОГЛАС ЗА НАДОПОЛНУВАЊЕ НА БАЗАТА НА ПОТЕНЦИЈАЛНИ КАНДИДАТИ НА „АЛКАЛОИД“

Здравото човечко тело понекогаш буди повеќе од искрена восхит. За нас во АЛКАЛОИД, постојана инспирација и стремеж е да го заштитиме и да го зачуваме овој скапоцен подарок на природата. Осум децении со неуморна...

„ВОРИ“ ОД ГЕВГЕЛИЈА ГИ „ШТИМА“ ПРОИЗВОДИТЕ ПО ВКУС НА РУСКИТЕ ПОТРОШУВАЧИ

Погодениот вкус на европските потрошувачи од страна на конзервната индустрија „Вори“ од Гевгелија во годината што измина и донесе обрт од околу 6 милиони евра.Семејната компанија од Гевгелија целото производство го пласираше во странство,...

ВО МОСКВА СВЕЧЕНО ОТВОРЕН „МАКЕДОНСКИОТ ИЗЛОЖБЕНО-ТРГОВСКИ ДОМ“

Македонските компании од денес имаат комплетна инфраструктура за пласман на своите производи на Рускиот пазар. Во огромниот деловен центар кој е сопственост на најголемиот руски агро-кластер „Фуд сити“ на свечен начин беше пуштен во...

ГИГА–КРОАСАНОТ НА „ФАНСИ КОРНЕР ЦОПАНЕЛИС“ ОД ВАЛАНДОВО ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА СТАНЕ ХИТ И...

Гига – кроасанот од 200 грама, новиот производ на „Фанси Корнер Цопанелис“,  станува хит на странските пазари, а наскоро  ќе биде достапен и за потрошувачите во Русија и земјите од Евроазиската унија.Семејната фабрика на...

ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА“ ВО ТРУБАРЕВО ЈА ОТВОРИ 28-ТА ПО РЕД БЕНЗИСКА СТАНИЦА И ДЕЛОВЕН КОМПЛЕКС

ЛУКОИЛ Македонија, членка на Македонско-руската стопанска комора,  во Трубарево, општина Гази Баба ја отвори 28-та по ред бензинска станица во Македонија, а осма по ред во Скопје. На површина од 3000 м2 бензинската станица e...

ДО КРАЈОТ НА ЈУЛИ ПРОМЕТОТ ВО МАКЕДОНСКАТА ИНДУСТРИЈА ПОРАСНАЛ ЗА 10,4 ОТСТО

Индексот на прометот во индустријата во јули 2016 година, во однос на јули 2015 година, изнесува 113.1. Прометот во индустријата остварен на домашниот пазар во јули 2016 година, во однос на јули 2015 година, бележи...

НА 23 МАРТ 2017 ГОДИНА СЕ ОТВАРА „МАКЕДОНСКИОТ ИЗЛОЖБЕНО-ТРГОВСКИ ДОМ“ ВО МОСКВА

Десет македонски компании од прехрамбената индустрија се првите кои ќе ги изложат и стационираат своите производи во главниот град на Руската Федерација. Македонска-руската стопанска комора во соработка со Евроазискиот деловен сојуз, а со поддршка...

„СТОБИ ФЛИПС“ НА „ВИТАМИНКА“ СЛЕДНАТА ГОДИНА СЛАВИ 40 -ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ

Одбележувањето на 40-годишниот јубилеј на познатиот „Стоби флипс“ ќе биде главниот фокус на „Витаминка“ за следната година. Покрај тоа, ќе се работи и на збогатување на асортиманот со нови производи и производни програми, како...

„BAG-IN-BOX“ ПАКУВАЊАТА НА „ТИКВЕШ“ СО НОВ ДИЗАЈН НА АМБАЛАЖАТА

Омилените вина „Тиквешко бело“, „Тиквешко црвено“ и „Тиквешко розе“ од 3 литри во „bag-in-box“ пакување на ВВ „Тиквеш“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  добија целосно нов дизајн на амбалажата. Новиот изглед на пакувањето ги...