„РЕПЛЕК“ МИНАТАТА ГОДИНА ЈА ЗАВРШИ СО ОПЕРАТИВНА ДОБИВКА ОД 1,6 МИЛИОНИ ЕВРА

Консолидираната оперативна добивка на АД „Реплек“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  за периодот од 1 јануари 2022 година до 31 декември 2022 година изнесува 104,8 милиони денари. Оперативните приходи на компанијата изнесуваат 1.370,1 милиони денари и...

„ТИКВЕШ“ СО ВРВНИ ИТАЛИЈАНСКИ КОНСУЛТАНТИ ДО НАСОВРЕМЕНИ ПРАКТИКИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ГРОЈЗЕ И ВИНО

Во согласност со својата стратегија за имплементација на ЕСГ-стандардите до крајот на следната година и поставување на македонското вино на светската винска мапа, винарската визба „Тиквеш“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  започнува соработка со...

„ВИТАЛИА“ ЗА ТРИ ДЕЦЕНИИ ГИ ОСВОИ ПОТРОШУВАЧИТЕ НА 130 ЗЕМЈИ НА ПЕТ КОНТИНЕНТИ

Македонскиот премиер Димитар Ковачевски и директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, беа во посета (3.2.2023) на компанијата „Виталиа“ која како голем даночен обврзник значајно придонесува во буџетот на државата преку плаќање на придонеси и даноци по...

„РЕПЛЕК“ СО А–ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА JA ПОТВРДИ ГРИЖАТА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Продолжуваат инвестициите во унапредување на работењето и модернизација во сите сегменти од работењето на „Реплек АД“, членка на Македонско-руската стопанска комора.По низа активности и инвестиции кои беа реализирани во изминатиот период, РЕПЛЕК ФАРМ, компанија основана од...

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПРВА СО OneID УСЛУГА БЕЗ ПОСЕТА НА ШАЛТЕР

Добредојдовте во целосно дигиталното банкарство! Клиентите на Комерцијална банка добија нова и модерна алатка за користење производи и услуги преку електронска идентификација и без посета на шалтер, со што Банката е прва во земјава што...

НАГРАДА ЗА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ОД МАКЕДОНСКА БЕРЗА „АКЦИЈА СО НАЈГОЛЕМ ПРОМЕТ ВО 2022“

Втора година по ред Комерцијална банка се стекна со наградата „Акција со најголем промет во 2022 година - компании над 50 милиони евра пазарна капитализација“, која ја доделува Македонската берза на хартии од вредност. Со...

НОВИ ЛАБАРАТОРИИ ЗА КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТОТ ВО КОЗМЕТИКАТА НА „АЛКАЛОИД“

Новите лаборатории на „Алкалоид“, членка на Македонско-руската стопанска комора, за контрола на квалитетот, истражување, развој и за регистрации се организирани на простор од 400 м², во производствениот сегмент за козметички производи на локалитетот во Ѓорче Петров.

„РЕПЛЕК“ ЌЕ ПРОИЗВЕДУВА И НА СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА – 700 ИЛЈАДИ ЕВРА ВЛОЖЕНИ ВО ФОТОВОЛТАИЧНА...

По инвестициите во нов погон за производство, „Реплек АД“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  го продолжува развојниот циклус во модернизација на работењето и имплементација на иновативни решенија. Дел од производството на компанијата ќе се...

ВО „ТИКВЕШ“ ФЕСТИВАЛ НА МЛАДО ВИНО – „ЗА ВИНОТО ВО ХАРМОНИЈА СО ПРИРОДАТА“

„За виното во хармонија со природата“ е мотото под кое во Кавадарци се одржа 13. Фестивал на младо вино во организација на најголемата винарница во Македонија „Тиквеш“, членка на Македонско-руската стопанска комора.

„ТИКВЕШ“ ЈА ПРОДЛАБОЧУВА СОРАБОТКАТА СО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ГРОЈЗЕ

Во согласност со својата трајна определба и стратегија за градење и одржување долгорочни партнерски односи со лозарите, винарската визба „Тиквеш“, веднаш по завршувањето на годинешната берба, продолжи со продлабочување и развој на соработката со производителите...