Во организација на Македонска Руска Стопанска Комора се оствари средба на Амбасадорот на Руската Федерација во Македонија Г-дин Владимир Солоцински и Г-дин Минчо Јорданов од Макстил. Посетата беше остварена во рамки на програмата за посета на македонските компании од страна на Амбасадата. Во посетата учествуваа и претседателот на Комората Дика Ѓорѓи и економскиот аташе Александар Лесин.