На ден 09.03.2011 год. Се одржа средба помеѓу директорот на Комората г-дин Бешлиев, и економскиот советник во Амбасадата на РФ во РМ г-дин Лесин со заменикот министер за Земјоделие водостопанство и шумарство г-дин Перица Ивановски. Средбата е по повод најавеното учество на компании од Република Македонија на саемот МИР ПИТАНИЕ 2011 во Москва. Оваа година во организација на учеството ќе биде вклучено и министерството согласно заклучоците од седницата на меѓувладината комисија одржана во Декември 2010 година во Москва.