Архив

Архив

ГОЛЕМО ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА БИЗНИСОТ – ОД ПЕТОК СТАРТУВА РЕДОВНА ДИРЕКТНА АВИОЛИНИЈА МЕЃУ СКОПЈЕ И...

Nordwind Airlines, една од најголемите руски авиокомпании, ќе почне со летови од московскиот Меѓународен аеродром Шереметјево до Меѓународниот аеродром Скопје, од 21-ви мај 2021...

ТРИ ДЕЦЕНИИ „МИКРОСАМ“ – ИЗЛОЖБА ЗА ДОСТИГНУВАЊАТА И ВО SKOPJE SITY MALL ОД 14...

Најиновативната македонска компанија за роботика во светот го одбележува своето триесетгодишно постоење и во Skopje City Mall од 14-ти  до 17-ми Мај.

ЖИВКО МУКАЕТОВ ЗА „ЕКОНОМИЈА И БИЗНИС“: „АЛКАЛОИД“ Е КОМПАНИЈА ЗА СИТЕ ВРЕМИЊА

Живко Мукаетов, генерален директор и претседател на Управниот одбор на „Алкалоид“ АД Скопје по повод јубилејот на компанијата – 85 години постоење и развој...

ДЕСЕТИНА ОД ИЗВОЗОТ НА „АЛКАЛОИД“ ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ РЕАЛИЗИРАН ВО РУСИЈА И ЗЕМЈИТЕ...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-март 2021 година, продажбите  на „Алкалоид“ АД Скопје, членка на Македонско-руската...

ОД 21 МАЈ ДИРЕКТНИ ЛЕТОВИ ОД СКОПЈЕ ДО МОСКВА СО „НОРДВИНД ЕРЛАЈНС“

Авиокомпанијата „Нордвинд ерлајнс“ од 21 мај ќе почне со директни летови на новата меѓународна релација Москва - Скопје. Летовите ќе се вршат неделно, во...

„ВИТАМИНКА“ ОД ПРИЛЕП СО ОДЛИЧНИ ДЕЛОВНИ РЕЗУЛТАТИ И СО ДОНАЦИИ ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Нето добивката на ПИ „Витаминка“ од Прилеп, членка на Македонско-руската стопанска комора,  за три месеци е над 200.000 евра, што е  за  54 отсто...

„ТИКВЕШ“ И ВО ФРАНЦИЈА СОЗДАДЕ ВРВНО ВИНО – НА „МУНДУС ВИНИ“ СЕ...

Уште од првата берба по преземањето на француската винарница Château de Gourdon од страна на „Тиквеш“, енолошкиот тим на најголемата македонска винарница го создаде светски...

„МАКСТИЛ“ СО ДВАЕСЕТ ПАТИ ПОНИСКА ЕМИСИЈА НА ЦВРСТИ ЧЕСТИЧКИ ОД ДОЗВОЛЕНАТА ГРАНИЦА

Дваесет пати пониска емисија на цврсти честички од најниската дозволена граница кои се испуштаат во воздухот при производниот процес на „Макстил“, покажува извештајот од мерењето...

БИТОЛСКА МЛЕКАРА СВОЈОТ „ФЕР СО ПОТРОШУВАЧИТЕ“ ГО ПОТВРДИ СО СЕРТИФИКАТ

Битолска млекара е единствената компанија од млечната индустрија во земјата што го доби сертификатот „Фер со потрошувачот“. Освен потврдениот висок квалитет на производите, Бимилк...

ОДЛИЧЕН СТАРТ НА МАКЕДОНСКИОТ ИЗВОЗ ВО РУСИЈА – ВО ПРВИТЕ ДВА МЕСЕЦИ ...

Извозот на македонските компании на рускиот пазар на стартот од оваа година започна одлично забележувајќи раст од 55,4 отсто.Во првите два месеци од 2021...