Руската владина комисија за контрола на странски инвестиции на американската компанија „Кока-Кола“ и одобри купување на „Нидан соки“, четврти по големина производител на сокови во Русија. Сега 25отсто од акциите на „Нидан соки“ му припаѓаат на британскиот фонд „Лајон капитал“, а преостанатите 25 проценти на основачите на компанијата.