Се одржа средба со претставниците на компанијата Лонско-лас кој се официјални застапници на светскиот изложбен центар во Русија. Целта на средбата е продолжување на соработката со Комората и понуда на соработка во регионите на Тољати, Нижни новгород и Белгород.