На покана на Стопанската Комора на Македонија претставици на Македонска Руска Стопанска Комора учествуваа на Конференција за транспортна инфраструктура quot;Конективна Европа ndash; одговор на ЦЕФТА регионотquot; во Скопје – АКЦИЈА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНО ПОВРЗУВАЊЕ НА РЕГИОНОТ. На конференцијата свое обраќање имаше министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски. Според податоците изнесени од страна на министерот Коридорот 8 кој е многу важен за развој на соработката со Руската Федерација ќе биде завршен најскоро во 2020 односно 2021 година.