И оваа година од 14-17.09.2015 на саемот МИР ПИТАНИЕ 2015 во Москва во организација на Македонско Руска Стопанска Комора со поддршка на МЗШВ учесвуваа 12 македонски компании.
Македонскиот штанд на саемот беше исклучително добро посетен што е резултат на повеќегодишното присуство на национален штанд со што руските бизнисмени веќе се добро запознаени со македонските квалитетни производи.