Директорот на Комората Дејан Бешлиев на ден 10.06.2013 година учествуваше на завршната церемонија при затварањето на програмата АгБиз при УСАИД во Република Македонија.
Македонска Руска Стопанска Комора и програмата АгБиз остварија неколку значајни проекти во изминатиот период каде со заедничата соработка значеше поддршка на македонските компании од секторите свежо овошје и зеленчук, преработувачката индустрија како и вино производството, за организиран настап и излез на рускиот пазар.