На ден 25.03.2013 год. Претседателот на Македонска Руска Стопанска Комора Г-дин Ѓорѓи Дика заедно со Амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија Г-дин Олег Николаевич Шчербак беа во посета на компанијата МИКРОСАМ од Прилеп.
Целта на посетата беше запознавање со активностите на компанијата и развојот на нови технологии.