Рускиот гасовод „Син поток-2„ најверојатно нема да биде издолжен до Израел,- изјави денес во Турција Премјер на Руската Федерација В.Путин. Во Истанбул Путин се наоѓа во работна посета, каде што премјерите на Русија и Турција ќе ги разгледаат важните прашања за билатералните односи помеѓу двете држави.