На ден 01.02.2012 год. Директорот на Македонска Руска Стопанска Комора оствари работна средба со Амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија г-дин Олег Николаевич Шчербак. Целта на средбата беше запознавање на Амбасадорот со Програмата за работа на комората за 2012 година, која беше усвоена на седницата на Собранието на Комората.