На ден 22.04.2013 година во просториите на Македонска Руска Стопанска Комора се одржа работна средба со г-дин Александар Павлович Лесин економскиот советник во Амбасадата на Руска Федерација во Република Македонија.
Средбата е во рамки на редовната соработка со економскиот претставник на Амбасадата, а со цел утврдвање на Агенда за посета на македонски компании од страна на Амбасадорот на РФ г-дин Олег Ниолаевич Шчербак.