На ден 28.09.2010 год. Во просториите на Македонска Руска Стопанска Комора се одржа работен состанок со компанијата БАЏО Богданци, која стана нова членка на комората. На ден 29.09.2010 год. Во рамки на работната посета во Прилеп директорот на Комората Дејан Бешлиев одржа средби со претставници на компаниите Тутунски Комбинат и Витаминка. Средбите беа во насока на подготовка на претстојното учество на саемот во Ростов на Дон. На ден 01.10.2010 год. Во МНР се одржа средба со претставници за економска дипломатија на кои им беше доставена понуда за подршка и учество на саемот во Ростов на Дон.