На ден 19.12.2008 год. Директорот на Македонска Руска Стопанска комора, Г-дин Бешлиев Дејан одржа редовен работен состанок со Министерот советник при Амбасадата на РФ, Г-дин Лесин. На состанокот се разговараше за тековните активности, кои заеднички ги организираат Комората и Амбасадата на Руската Федерација.