Руската Влада до крајот на годината планира да продаде до 10 отсто од државниот „Вњешторговиј Банк“. Десетпроценти од уделот на државата во оваа втора по големина банка во Русија, веќе му сепонудени на инвестициски фонд на Кувајт. Овој пакет акции на „Вњесторговиј банк“ на пазарот вреди повеќе од 2,7 милијарди долари, пишува деловниот весник „Ведомости“.