На ден 17 јуни 2011 во Стопанска комора на Македонија се одржа средба со руските бизнисмени и претставници на регионалната власт на Вологодскиот регион од Русија. На средба присутствуваше Амбасадорот на РФ во Македонија Олег Шчербак, претседател на Регионалната комора на Град Скопје Горан Рафајловски, Претседател на Македонска-Руска стопанска комора Ѓ. Дика.“Се надевам дека посетата на Вологодската стопанска комора на Македонија, првенствено ќе ни овозможи да добиеме релевантни информации за можностите со кои располага македонија, како и за интересните бизниси кои можат да произлезат од средбите меѓу македонските и руските бизнисмени“, вели Галина Телегина, претседател на Вологодската стопанска комора.