На ден 30.06.2010 год. Во Градско пред голем број на гости се отвори новата винарија во Република Македонија „ВИНАРИЈА СТОБИ“. На отварањето беше присутен и премиерот на Република Македонија Г-дин Никола Груевски. Комората беше претставувана од директорот Дејан Бешлиев.