На ден 03.03.2011 Се одржа средба состанок на Управен Одбор на Македонска Руска Стопанска Комора на кој беа присутни и новиот Амвбасадор на Руската Федерација во Република Македонија г-дин Олег Шчербак како и трговскиот советник при Амбасадата Г-дин Александар Лесин. На состанок беа усвоени неколку важни заклучоци: одржување на годишно собрание, одржување на деловна средба во соработка со амбасадата на РФ во РM како и усвојување на предлог за заедничка програма со амбасадата во однос на посета на компаниите од Република Македонија.