На ден 02.07.2010 год. Беше одржан состанок со Економскиот промотор на Република Македонија во Руската Федерација г-дин Љупчо Камчев. Средбата беше со цел договор околу соработка при одржување на престојниот саем за овошје и зенчук МИР ПИТАНИЕ 2010 во Москва. Имено од промоторот побаравме да обезбеди контакти за компаниите кои ќе учествуваат на саемот.