Директорот на Комората Г-дин Бешлиев одржа работен состанок со идниот Амбасадор на Република Македонија во Руската Федерација г-дин Илија Исајловски. На средбата од страна на Амбасадорот беше истакната одличната работа Комората во насока на подобрување на економската соработка со Руските партнери и надеж дека истата ќе продолжи уште поактивно во следниот период. Амбасадорот истакна дека во текот на месец Ноември ќе се одржи подготвителна средба за одржување на меѓувладина комисија која според предвидувањето ќе биде одржана во Март идната година.