На ден 10.03.2010 год. Беше одржан состанок во Министерството за економија, во врска престојното гостување на тур оператори од Руската Федерација од Ростовска област кои ќе ја посетат Република Македонија на покана на Комората, а во исто време агендата за посети и средба со хотелиери ќе биде во соработка со Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во Република Македонија.