Врз основа на подготвителната работна средба со претставниците на АгБиз програмата за подршка на македонските производители од земјоделскиот сектор, беше одржан состанок со претставниците на неколку винарии од република Македонија и тоа Вардарска Долина, Сковин, Тиквеш, Делвина и Бовин. Целта на состанокот беше запознавање на присутните со можноста за закуп на македонски штанд саемот за вино кој ќе се одржи во Русија во Ноември. Притоа од страна на Г-дин Горан Дамовски од АгБиз беше објаснет и начинот на обезбедување финансиска подршка за компаниите производители на вино. Согласно, состанокот досега најевени се три компании кои ќе учествуваат на саемот и тоа СКОВИН , ТИКВЕШ и ДЕЛВИНА.