Шеф на комитет за економската политика и бизнис при Законодавниот Дом на Русија Виктор Звагелскиј не смета дека е неопходно да се воведе минимална малопродажна цена на вино и се противи на создавањето на посебен закон за одгледувањето на грозје и производство на вино.