Соопштенија

Соопштенија

„МАКСТИЛ“ ЈА ОДБЕЛЕЖА 24 -ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО СО ДОНАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДОТ

Со донација на прехранбени производи за социјално загрозени семејства во текот на Меѓународната недела за борба против гладот, „Макстил“ ја одбележи 24-годишнината од основањето...

„МИКРОСАМ“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НАЈГОЛЕМА АВТОМАТСКА ЛИНИЈА ЗА ГАС И ВОДОРОД ВО СВЕТОТ!

Производната линија на македонските инженери од компанијата „Микросам“ се истакна како прва на листата на светски иновативни достигнувања. Оваа линија, моментално најголема во светот, вклучува...

„ВИТАМИНКА“ ПОВТОРНО НА САЕМОТ „АНУГА“ ВО КЕЛН ВО ПОТРАГА ПО КУПУВАЧИ, ИСКУСТВА И ЗНАЕЊА

ПИ „Витаминка“ од Прилеп, членка на Македонско-руската стопанска комора,  повторно е дел од најголемото саемско случување  „Ануга 2021“ што се одржува во Келн, СР Германија....

МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ ДО КРАЈОТ НА АВГУСТ ПЛАСИРАЛЕ СТОКА ВО РУСИЈА ЗА 38,2 МИЛИОНИ САД...

Македонските и руските компании за до крајот на август годинава истргувале стока во вредност од 124,9 милиони САД долари.Притоа, македонскиот извоз за осум месеци...

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА СО ЕКО-СЕРТИФИКАТ ОД ЕБОР ЗА ПОДДРШКА НА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ПРОЕКТИ НА ДОМАЌИНСТВАТА

Комерцијална банка, членка на Македонско-руската стопанска комора, се стекна со еко-сертификат заради својот значен придонес во успешна реализација на GEFF програмата на Европската банка...

ОТПАДОТ ОД „МАКСТИЛ“ СТАНУВА ГРАДЕЖЕН МАТЕРИЈАЛ

Во рамките на проектот „Синдерела“, во кругот на фабриката „Макстил“ – Скопје, членка на Македонско-руската стопанска комора, беа презентирани градежни материјали на...

ИНТЕНЗИВИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ВО ОБЛАСТА НА ТУРИЗМОТ МЕЃУ НАШАТА ЗЕМЈА И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА

По најавата за два нови директни летови на руската авионска компанија „Нордвинд“ со кои се поврзаа Москва и Санкт Петербург со Скопје, се отвори...

„АЛКАЛОИД“ СЛАВИ 85 ГОДИНИ – ИЗЛОЖБА, ДОНАЦИЈА И ЗАВЕТ ЗА НАТАМОШЕН ГЛОБАЛЕН РАСТ

Првиот филм за „Алкалоид“ од 1950 година, најстарото кутиче и оригиналното одобрение за производство на лекот „Кафетин“; првите пакувања „Бекутан“, најстарите индустриски...

ДЕСЕТКРАТНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РУСКИ ТУРИСТИ ВО ЗЕМЈАВА ПО ОТВАРАЊЕ НА ДИРЕКТНАТА АВИОНСКА ЛИНИЈА СО...

Владимир Хрисанфов, советник за економски и трговски прашања во Амбасадата на Руската Федерација во  Република Северна Македонија и м-р Дејан Бешлиев, извршен директор на...

МАКЕДОНСКИТЕ И РУСКИТЕ КОМПАНИИ ЗА ПОЛОВИНА ГОДИНА ТРГУВАЛЕ СО СТОКА ВО ВРЕДНОСТ ОД 85...

Трговијата со стоки меѓу Република Северна Македонија и Руската Федерација во првата половина од годинава ја достигнала бројката од близу 85 милиони САД долари,...