Архив

Архив

НОВ МАГАЦИН НА „АЛКАЛОИД“, ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 1,3 МИЛИОНИ ЕВРА

Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за...

ВВ „ТИКВЕШ“ СО НАД ПЕДЕСЕТ ПРИЗНАНИЈА НА ЧЕТИРИ НАЈПРЕСТИЖНИ И НАЈВЛИЈАТЕЛНИ ВИНСКИ НАТПРЕВАРИ

Вината на „Тиквеш“ и на „Tikveš Châteaux & Domainеs“ освоија вкупно 51 трофеи, медали и признанија на четирите најпрестижни и највлијателни светски и регионални вински...

ЖЕТВА НА МЕДАЛИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ВИНАРИИ НА DECANTER WORLD WINE AVARDS 2022

Повеќе од 30 награди за македонски вина на Decanter World Wine Awards 2022 – еден од најпознатите и највлијателни вински натпревари во светот, каде...

„ТИКВЕШ“ ВО СОФИЈА ОСВОИ ТРИ НАГРАДИ НА БАЛКАНСКИОТ ВИНСКИ ФЕСТИВАЛ

Во конкуренција меѓу 280 винарии, производители и увозници на вино од сите балкански земји, македонската винарија „Тиквеш“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  доби три...

ВИНАРИЈАТА „СТОБИ“ СЕКОЈА ГОДИНА ГО ЗГОЛЕМУВА СВОЈОТ ПЛАСМАН ВО БУГАРИЈА ЗА 10 ДО 15...

Македонската винарија „Стоби“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  е присутна на бугарскиот пазар веќе десет години. Директорот за продажба на „Уротим ДООЕЛ” и претставник...

ЗАПИШЕТЕ МЕТАЛУРГИЈА НА ТМФ – „МАКСТИЛ“ ОБЕЗБЕДУВА СТИПЕНДИИ И ВРАБОТУВАЊЕ ЗА СИТЕ СТУДЕНТИ!

Компанијата „Макстил“, членка на Македонско-руската стопанска комора,  доделува стипендии за студирање на Технолошко-металуршки факултет во академската 2022/23 година. Стипендиите се однесуваат на додипломските студии,...

МАКЕДОНСКАТА ТРГОВИЈА СО РУСИЈА ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ СО ВРЕДНОСТ КОЛКУ РЕЧИСИ ЗА ЦЕЛАТА ИЗМИНАТА...

Македонската трговска размена со Руската Федерација во првите четри месеци од годинава пораснала за три патти, но извозот на македонските компании во оваа земја...

БИМИЛК СО ДОНАЦИЈА ЗА ДОМОТ ЗА ДОЕНЧИЊА ВО БИТОЛА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МЛЕКОТО...

Со донација за Домот за доенчиња во Битола, Бимилк го одбележа Светскиот ден на млекото – 1 јуни. Донацијата се...

„ТИКВЕШ“ ПОЧНА СО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИ СО ЛОЗАРИТЕ, РАМКОВНИТЕ ЦЕНИ ПОВИСОКИ ОД ЛАНИ

Шеснаесет денари за килограм „вранец” и 12 за „смедеревка” се рамковните цени со кои винарската визба „Тиквеш”, членка на Македонско-руската стопанска комора,  почна...

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА И ЕБРД: 2 МИЛИОНА ЕВРА ЗА МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ

Со нова кредитна линија од 2 милиони евра Комерцијална банка ќе ги поддржи малите и средните претпријатија за поттикнување на нивните бизниси во...