Извозот на руски производи во САД пораснал за 6,3 отсто во првиот квартал од 2016 година.Ова го изјавил Алексеј Ликачев, првиот заменик на рускиот министер за економнски развој.

-САД е една од ретките земји во кои рускиот извоз пораснал во првиот квартал, – истакнал Ликачев, – Рускиот извоз во САД е разновиден и опфаќа производи од нафта, алуминиум, накит, метали и хемикалии.