Директорот на Македонска Руска Стопанска Комора г-дин Дејан Бешлиев на покана на Меѓународниот Форум „Санкт Петербург и Славјанскиот свет“ кој се одржа во Санкт Петербург, и на кој присуствуваа претставници на стопанските комори од славјанските земји поканети од страна на руските домаќини. Во рамки на форумот имаше работна средба со претседателот на стопанската комора на Санкт Петербург г-дин Катанев и со останатите претставници на коморите. Одделно на форумот беше одржан и заеднички состанок со губернаторот на Санкт Петербург г-дин Повталченко.