Работен ден започна со средбата на Путин со Жак Ширак пред отворањето на Руската националната изложба, потоа заедно со Фијон Путин го посети местото на изградбата на рускиот храм во центарот на Париз, после што Владимир Путин ќе се сретне со Претседателот Саркози.